AUTOMATIKA

Električno otvaranje

Vrijeme klasičnog ručnog upravljanja odlazi u prošlost. S napretkom tehnologije na svim područjima mijenjaju se i želje kupaca roletni. Motorno upravljanje sjenila u prošlosti je predstavljalo veliki izdatak, međutim sada je postalo dostupno svakome.

Prednosti električnog otavaranja sjenila su mnogobrojne:

U našem asortimanu se nalazi više vrsta motora za roletne, rollo garažna vrata, renomirane svjetske kompanije SOMFY koji pokrivaju sve predviđene potrebe za ovim proizvodom. (Više o samoj kompaniju možete pogledati u opciji PARTNERI na našoj web stranici).

Motori koji se ugrađuju u sjenila, nazivaju se tubularni motori. To su motori malih dimenzija sa snagom za dizanje raspoređenom ovisno od kilaže sjenila. Motor se stavlja u samu osovinu koja drži roletnu i direktno diže roletnu. Prednosti ovakvih sistema je što ne zauzimaju ništa više prostora nego da ugradite roletnu bez motora i nevidljivi su oku s obzirom da se nalaze unutar osovine koja diže roletne.


Prednosti električnih motora:

Roletne je otvoriti i zatvoriti jednostavno i lako na pritisak taster-zidnog prekidača, kao i daljinske komande..

Na motorima je za sprječavanje ulaska i krađe predviđena zaštita koja sprečava bilo kakvo samostalno uzlazno kretanje roletne.

Daljinskim upravljačem dobijate sposobnost za korištenje rolente s bilo kojeg mjesta u svojoj kući, ili sa sjedišta vašeg automobila, sa samo jednim pritiskom na dugme.

Kućna automatizacija roletni omogućava roletne otvoriti i zatvoriti potpuno automatski u željenom trenutku ili čak programirati više događaja dizanja i spuštanja roletni. Možete programirati spuštanje i dizanje roletni ovisno o putanji sunca, vjetru ili kiši.